Президентът на Република България участва в тържествата по случай празника на Хасково

 

 

От 6 до 12 септември бяха проведени тържествата по случай Деня на Хасково. Те бяха открити от Духов оркестър-Хасково, тържествен ритуал по случай Съединението на България и концерт на фолклорен ансамбъл "Тракия" - Пловдив.

 

Сред участниците в програмата бяха квартет "Славей", Надка Караджова, Надя Евтимова, Валя Балканска и 100 каба гайди град Смолян. Аплодисментите на публиката събраха Георги Христов и групите "Ъпсурт", "Кафе", "Те", "Д2" и други. Балетните формации "Рона", "Тангра" и Клуб за спортни танци "Гранд" се откроиха със своите талантливи танцьори.

 

На 7 септември бе осветен параклиса "Света Богородица", а в Деня на Хасково - 8 септември се състоя откриването на ремонтирания Драматично-куклен театър "Иван Димов". Президентът на републиката Георги Първанов и кметът на Хасково инж. Георги Иванов с тържествена церемония откриха обновената сграда на театъра и новата централна градска част. Президентът бе в Хасково, за да участва в тържествата по случай Празника на града. В новооткритата сграда на театъра тържествено бяха връчени и званията "Почетен гражданин" и наградени изявени театрални дейци. Тази година отличените са арх. Васил Диков за заслуги по изграждане на архитектурния облик на града и Михаил Налбантов - бивш директор на театър "Иван Димов". Президентът Първанов получи дар - скулптура на Mонумента "Св. Богородица" - символ и забележителност на Хасково, вписана в книгата на рекордите Гинес и художествено копие на есето, спечелило първа награда на конкурса "Аз и моят град".

 

Много спортни прояви съпътстваха тържествата - балканиада по бадминтон, открит турнир по спортна стрелба, тенис на корт за любители, традиционен лекоатлетически крос Хасково-Димитровград, конни надбягвания и състезание за силовите атлети "Айрън мен".

 

За най-малките беше организирано детско шоу, детски празник "Хасково - град на мечтите", няколко театрални постановки и изложба за детски рисунки на тема "Хасково- град на моите мечти". Най-красивите момичета се надпреварваха в конкурса за красота ,,Мис Хасково'', а група "Д2" и празнични фойерверки отбелязаха завършването на дните на града.

 

 

> Към съдържанието на информационен бюлетин брой 2 / 2004

 < Информационен бюлетин