ХАСКОВО ПРАЗНУВА

 

Светлана Колева

Отдел “Култура”

Община Хасково

 

От 3 до 8 септември продължиха тържествата, посветени на Деня на Хасково. Те бяха открити на тържествен концерт с участието на Духов оркестър – Хасково, поп – групи от града и балет “Тангра”.

Сред участниците в програмата се откроиха ансамбъл “Хоро”, “Южняци”, Народен оркестър – Хасково и клуб “Грант”. Аплодисментите на публиката събраха гостите от Турция – ансамбъл “Одрин”, Виевската фолк група, ДА “Пирин” и програмата със “Смолянски зевзеци” - Академия “Каун”. Ансамбъл “Хасково” и “Китна Тракия” се откроиха с талантливите си танцьори. Оркестър “Канарите” накараха хасковлии да извият кръшни хора.

Много спортни прояви съпътстваха тържествата. Проведе се открит турнир по бадминтон, държавен турнир по стрелба, волейбол и турнир по тенис под егидата на “Общински пазари” ЕАД. Интересни за хасковската публика бяха надбягването с коне (кушии), турнирът по стрийтбол, скейтборд, байкове и ролери шоу, а някои се включиха в лекоатлетическия крос “Димитровград – Хасково”.

За най –малките беше организиран концерт “Децата на Хасково – цветята на България”, детско шоу с куклен театър и конкурс за детски рисунки “Моят цветен град”. За всички участници имаше награди и лакомства. Възпитаниците на дом “Асен Златаров” представиха изложба на рисунки “Моят град в бъдещето”. Изложбата на Румен Гаргов хасковлии видяха в изложбена зала “Лицо”. Откриването на Българо – югославското търговско изложение бе съпътствано от изложба “Хилендарски манастир”.

Най-красивите момичета на града се надпреварваха в конкурса “Мис Хасково”, след който публиката заля с аплодисменти групите “Мастило” и Румънеца и Енчев.

Дните на Хасково завършиха с тържествена литургия в църквата “Света Богородица”, в която взеха участие и хористите от хор “Родна песен”. Като финал на тържествата концертът на група “Сигнал” зарадва всички свои почитатели.

Вечерта на своя празник Хасково блестеше от тържествената заря.

  > Към съдържанието на информационен бюлетин брой 3/2002г.

   

 

 < Информационен бюлетин